lauantai 25. kesäkuuta 2016

Treenitilanteen päivitys

Viime postauksesta on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Piti oikein alkaa miettimään, mitä kaikkea on tapahtunut ja olemme tehneet touko- ja kesäkuun aikana. Harrastusrintamalla olemme aktivoituneet oikein tosissaan, sillä syksyn bh-koe lähestyy, mutta muutamissa näyttelyissä ollaan ehditty käydä myös.Tottista on trenattu melko paljon, mutta sen lisäksi olemme ajaneet suhteellisen ahkerasti jälkeä ja tehneet esineruutua. BH-koetta ajatellen kaavio on jo kunnossa, mutta paikkamakuu vaatii vielä lisätreenejä ja varmuutta. Itse en vielä luota koiran pysyvän maassa koko sen ajan kun toinen pari suorittaa kaaviota, mutta onneksi ehdime hyvin treenailemaan sitä varmemmaksi vielä kesän aikana! 


Myös nopeuden vaihtelut pitäisi saada varmemmiksi ilman, että seuraamisen paikka siitä kärsii. Vielä on hiukan havaittavissa sitä, että erityisesti juoksusta hitaaseen kävelyyn siirryttäessä Leia irtoaa ja hakee hetken oikeaa paikkaa. Onneksi pikkukoirasta löytyy intoa ja motivaatiota enemmän kuin pienestä kylästä, joten Leia ei pistä yhtään pahakseen vaikka vähän on viilaustreenejäkin viime aikoina tehty.


Jälkitreenien suhteen Leia on edistynyt mukavasti keppi-ilmaisussa, mutta kyllähän sekin vaatii vielä hyvin paljon lisää treeniä ja varmuutta. Motivaatio keppien nostamiseen on kuitenkin selkeästi parantunut, joten suunta on oikea. Kun jäljeltä jäi kaikki ruoka pois ja ruokapalkka tulee ainoastaan nostetuista kepeistä, on motivaatio keppien nostamiseen selkeästi parempi. Pellolle pitäisi kuitenkin päästä myös ajamaan jälkeä, jotta siihen saataisiin hiukan lisää tarkkuutta. Leia ajaa hyvin, mutta toisinaan pää nousee turhan ylös, jolloin luonnollisesti jäljen ajon tarkkuus kärsii. 


Esineruutu onkin Leian suosikki ja erilaiset esineet nousevat varsin mukavasti. Toukokuulla kokeilimme ensimmäistä kertaa useampaan esineen hakua ruudusta ja ilokseni se on onnistunut hienosti. Tähän asti kun olemme aina tehneet vain suoria pistoja yhdellä esineellä. Hyvä ja perusteellinen pohjatyö tuottaa kuitenkin tulosta, joten tästä on varsin hyvä jatkaa kesän treenejä kaikin puolin!

Tällä hetkellä olemme maalla juhannuksen vietossa ja Leia nauttii lomapäivistä, jotka ovat täynnä uimista, aamusta iltaan leikittäviä lapsia ja grillin vahtimista. Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti