perjantai 8. toukokuuta 2015

Leian synttäriviikonloppu 2/2 - Esa Tapion leikkikoulu

Leian synttäriviikonloppu jatkui vielä sunnuntaina Esa Tapion leikkikoulun muodossa Mäntässä. Olen aina ollut todella huono leikkimään, joten tämä koulutus oli aivan täydellinen meille (minulle!). Olin kuullut hyvää Esan koulutusmenetelmistä ja -metodeista, joten mielenkiinnolla odotin, mitä hänellä olisi sanottavana meidän yhteistyöstämme.

Päivä alkoi tunnin mittaisella luennolla koirien vietteihin, mielentilaan ja hallintaan liittyen. Meitä oli paikalla kymmenkunta koirakkoa, joista jokainen pari pääsi vuorotellen leikkimään Esan ohjaukseen. 
Meidän leikkimistä voi katsoa videolta tarkemmin täältä!

Ensimmäisellä kierroksella Esa halusi nähdä miten ohjaaja leikittää koiraa, miten koira vastaa leikitykseen ja missä voitaisiin kenties parantaa.

Kuva: Mari Kaukanen
Kuva: Mari Kaukanen
Me saimme ohjeeksi sen, että minun täytyy vaatia koiralta lisää leikkitilanteissa - näin myös rakennan Leian itseluottamusta, kun leikkitilanteessakin on toisinaan enemmän haastetta ja Leia pääsee lähtemään voittajana.

Kuva: Mari Kaukanen
Kuva: Mari Kaukanen
Toisella kierroksella otimme tottista ja näytin miten palkkaan Leiaa pallolla. Saimme Esalta todella hyviä neuvoja leikkimisen lisäksi myös seuraamisen parantamiseksi ja lelun käyttämiseksi siinä.

Kuva: Mari Kaukanen
Kuva: Mari Kaukanen 
Kuva: Mari Kaukanen
Siirrämme nyt palkkapallon kainalosta vasempaan käteen. Tärkeintä on vaatia koira laumaviettiä hyväksikäyttäen antamaan hyvää kontaktia seuruuta tehdessä vaikka sen pään toisella puolella onkin pallo. Palkkaus tapahtuu heittämällä pallo suoraan vasemmalla kädellä taaksepäin, jolloin varmistetaan ettei koira ala edistämään missään vaiheessa eikä ennakoimaan vapautusta eteenpäin.

Kuva: Mari Kaukanen
Kuva: Mari Kaukanen
Saimme päivästä todella hyviä neuvoja ja ohjeita - niin leikkimiseen kuin tottikseenkin. Treenimotivaatio oli aivan kaakossa, kun lähdimme ajamaan Sinin kanssa takaisin Jyväskylää kohti ja onneksi se on siellä pysynytkin! Treenihurmos on ihanaa!

Kuva: Mari Kaukanen 
Kuva: Mari Kaukanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti