tiistai 5. heinäkuuta 2016

Alkukesän näyttelyitä ja uusia valionarvoja

Me ollaan niin lomalla nyt! Tai no, minä ainakin olen, Leiasta en niin tiedä onko tämä sille enemmän lomaa vai työtä. Ajattelin päivitellä nyt alkukesän näyttelytuloksia, sillä paljon on silläkin saralla ehtinyt tapahtumaan sen jälkeen, kun Leia täytti 2 vuotta ja meillä alkoi viimeisen ja sen puuttuvan Suomi-sertin metsästys.

Kuva: Heli Metsla
Sehän napsahtikin nopeammin kuin osasin arvatakaan, heti toisessa näyttelyssä! Toukokuulla kävimme kahdessa näyttelyssä saman viikonlopun aikana. Ensin lauantaina Hamina KV:ssä Maija Lehtosen arvosteltavana, jossa Leia myös esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa. Hienon arvostelun saimme, mutta lievän bikinikunnon vuoksi jäi SA saamatta. Lehtoselle vien kyllä varmasti Leian uudestaan, kunhan vain on kunnon turkki päällä taas!

Saman viikonlopun sunnuntaina suuntasimmekin vuorostaan Helsinkiin KV-näyttelyyn, jossa arvostelemassa oli belgien "erikoistuomari" Marion Ten Cate Hollannista. Kyseessä ei siis ole virallinen erikoistuomari, sillä hän ei ole itse koskaan kasvattanut belgejä, mutta on todellinen asiantuntija ja arvostellut yhdessä erikoisnäyttelyssämmekin. Leia ja Näpsä olivat molemmat valioluokassa, Näpsän viedessä voiton ja Leian ollessa toinen. Tämä oli kuitenkin järjestys myös paras narttu -kehässä, joten Leia sai viimeisen sertin (nro 9.) kera vara-Cacibin, joka vahvistetaan Cacibiksi. Päivää täydensi kasvattajaryhmämme ROP ja eikö olekin hieno ryhmä, vaikka se muodostuikin kahdesta blondista ja kahdesta punaisesta?

Kuva: Erica Sundblom
Kesäkuussa vietimme myös yhden viikonlopun näyttelyissä, viikko ennen juhannusta. Lauantaina 18. päivä oli yksi vuoden kohokohdista, belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely Helsingissä. Leia oli ilmoitettu valioluokaan yhdessä äitinsä kanssa ja samassa luokassa oli vain kaksi muuta narttua. Yhteensä narttuja oli ilmoitettuna 64. Vaikka erkkarissa onkin aina tunnelmaa, latisti sitä tänä vuonna melkoisesti järkyttävä vesisade, jota kesti kirjaimellisesti aamusta iltaan.

Tervu-urosten kehässä vierähti suurin osa päivästä, sillä hihnan päässä pyörivät esimerkiksi Leian veli Miro sekä isä Jaro. Miro sai hienosti avoimessa luokassa ERIn ja Jaro voitti upeasti käyttöluokan urokset. Ketunpolun pojat menestyivät muutenkin hienosti tämän vuoden erkkarissa, sillä luokkasijoituksia saatiin kaksin kappalein junnuluokasta ja yksi avoimestakin.

Päivä venyi pitkälle iltapäivään ennen kuin narttujen valioluokka alkoi. Esitin itse Leian kokooma- ja kilpailuluokassa, Piian viedessä Leian yksilöarvosteluun. Odotukset päivän tuloksen suhteen olivat hyvin vaatimattomat. Mietin, että jos SA:kin tulisi luokkasijoituksen yhteydessä olisin todella tyytyväinen. Litimärkänä ja koko päivän palellenneena tirautin välittömästi pienet onnenkyyneleet, kun tuomari kuitenkin osoitti Leian valioluokan ensimmäiseksi. Uskomattoman päivän ja tuloksen kruunasi vielä Leian sijoittuminen paras narttu -kehässä neljänneksi! Tulos oli täysin odottamaton, enkä olisi voinut kuvitellakaan, että sen saavuttaminen olisi mahdollista. Näin se pikkukoira kuitenkin yllätti minut jälleen täysin!

Kuva: Emma Tuominen
Helsingistä jatkoimmekin matkaa suoraan satamaan ja TallinkStarilla yli Tallinnaan, sillä sunnuntaina oli ryhmänäyttely Sauessa, noin 20 kilometriä Tallinnan ulkopuolella. Se järjestettiin leirintäalueella, jossa yövyimmekin mökissä. Sunnuntai ei valjennut luonnollisestikaan kirkkaana ja lämpimänä vaan vettä satoi edelleen kaatamalla ja näin saimmekin esittää koirat jälleen kaatosateessa. Mutta hei, läpimärkä olikin lauantain aikana jo varsin hyvin tutuksi tullut teema, joten mikäs siinä...

Venäläinen tuomarimme Alla Filatova ihastui kovasti Leiaan, mutta vielä enemmän virkeään veteraaniin Miniin, joten Mini voitti nartut ja Leia oli toinen. Mini ei kuitenkaan kisannut sertistä, joten se napsahti suoraan Leialle ja näin ollen leivottiin uusi Viron valio. Sain jo vahvistettuakin Leialle uuden valioarvon, mutta diplomin ja ruusukkeen saamme vasta heinäkuun lopulla, kun Viron kennelliiton väki palaa kesälomaltaan.

Viime viikonloppu vierähtikin älyttömällä Norja-Ruotsi-reissulla, mutta siitä tulee oma postauksensa, sillä niin uskomattomasta (kaikin tavoin) reissusta on kyse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti