tiistai 12. toukokuuta 2015

Treeniä, treeniä, treeniä

Me olemme jatkaneet ahkerasti treenejä Leian synttäriviikonlopun jälkeenkin. Vapun vietimme Pohjanmaalla sukuloiden ja treenihurmoksessa treenaten. Sain paljon kaipaamiani ohjeita ja neuvoja Hannalta, joiden avulla olemme jatkaneet treenejä myös kotona. Ne hetket kun emme treenanneet, Leia ja Ruuti bailasivat pihassa aamusta iltaan torstaista sunnuntaihin. En ymmärrä mistä serkuksilla riitti kaikki se virta, mutta vapun jälkeen autossa matkustikin kotiin päin oikein tyytyväinen omistaja ja aivan kaikkensa antanut koira!

Kuva: Heli Metsla
Viikonlopun aikana Leia pääsi ajamaan kaksi jälkeä ja treenaamaan kaksi kertaa esineruutua. En tiedä olivatko syynä Hannan hyvät opit vaiko Leian päässä itämään alkanut ymmärryksen siemen, mutta me saimme esineruutunoudot toimimaan! Nopeita, suoria pistoja esineelle ja vauhdilla takaisin esineen kanssa. Kokeilimme kahdella eri esineelläkin ja hyvin onnistui molemmilla.

Kuva: Heli Metsla
Molemmat vapun aikaan ajetut jäljet menivät kohtuullisen hyvin. Ensimmäinen jälki oli 80 metriä pitkä, oikealle kaartuva jälki. Toinen jälki oli 150 metrinen, myös oikealle kaartuva. Ainoa ongelman muodostaja molemmilla jäljillä oli tuo Pohjanmaalla niin tuttu navakka tuuli. Se aiheutti ensimmäisellä jäljellä jonkin verran ylimääräistä tarkistelua ja toisella jäljellä pientä pään nostelua maasta. Kummallakin jäljillä pääsimme kuitenkin kunnialla loppuun asti. Nyt onkin ostoslistalla kunnollinen jälkiliinan, jotta koira saa tehdä töitä itsenäisesti riittävän etäällä minusta.

Kuva: Heli Metsla
Vapun tehotreeniviikonlopun jälkeen olemme tehneet esineruutua muutamankin kerran ja noudot sujuvat edelleen varsin mukavasti. Yksittäisiä, hyviä toistoja - niillä mennään nyt tällä erää ja iloitaan kaikista onnistumisista. Leiakin on aivan innoissaan esineruutuharjoituksista, joten mikä sen parempi.

Tällä viikolla on vuorossa jälleen näyttelyitä. Torstaina suuntaamme Helsinkiin Palveluskoiratapahtumaan ja lauantaina Varkauteen. Seuraavan kerran siis vuorossa taas näyttelykuulumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti