maanantai 24. maaliskuuta 2014

Yhdistelmä pennun takana

28 päivää laskettuun aikaan...

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, tämä toivon mukaan tuleva pentuni on itselleni tärkeästä ja merkityksellisestä yhdistelmästä. Tarkoituksenani on avata 15 vuotista belgihistoriaani tarkemmin tulevissa postauksissa, joten hyppään tällä kertaa "vain" viisi vuotta taaksepäin. Tarkalleen ottaen kaikki alkoi 20. maaliskuuta vuonna 2009..

Tuona kyseisenä päivänä, minulle kovin rakas narttu Mustantuiskun Wanilla Twist "Viira" pyöräytti  maailmaan prinsessatrion sekä yhden pikkuprinssin prinsessasiskojaan paimentamaan. Kyseessä Ketunpolun kennelin W-pentue, jossa isänä on myös itselleni erittäin tärkeä uros Pjotr Deabei "Bono". Samaan aikaan mukana menossa temmelsivät myös muutamaa päivää vanhemmat C-pennut. Kävin katsomassa pentuja, kun ne olivat kuusiviikkoisia ja voi niitä pentukarkeloita! Muistan tuolloin miettineeni erittäin huvittuneena, millaista pyörremyrskyä mahtaakaan taloudenpito olla, kun jaloissa ei ole pyörimässä vain yksi, vaan kaksi pentuetta. Mikä käytännössä tarkoitti 11 pentua.

Viira ja Bono Varkauden kr näyttelyssä toukokuussa 2009
Tuosta W-pentueesta Piia päätti jättää itselleen tyttöpennun, "reppanan", jota maailman meno inhotti ja muiden pentujen touhut lähinnä ällöttivät. Tuosta pennusta kasvoi ihana Ketunpolun Wanilla Sky "Näpsä", kauneudestaan erittäin tietoinen prinsessa. Näpsä on ollut melkoinen näyttelymenestyjä jo pienestä pitäen ja olenkin saanut ilokseni toimia Näpsän luottohandlerina alusta asti.

Näpsä Kajaani kv:ssa 2011 ROP, RYP1 & BIS3
Piian valinta Näpsän ensimmäiseksi sulhoksi oli komea ja miellyttäväluonteinen herrasmies Figaron Orpehus "Jaro". Tutustuin Jaroon ensimmäisen kerran Ranskan erikoisnäyttelyssä 2012 ja se jäi jo silloin mieleeni. Joten, kun Piia alkoi puhua Jaron käyttämisestä Näpsälle, hiipi mieleeni kytevä ajatus.. Onnekseni Piia päätti, että astutus tapahtuisi vasta tänä vuonna, mikä sopi minulle enemmän kuin hyvin.   Viime kesänä ajatus pennusta kyseisestä yhdistelmästä tuli mieleen useammin ja useammin. Syyskuun tullessa, olin päätökseni jo tehnyt ja tiesin sen olevan menoa nyt. Monille ei varmasti tule suurenakaan yllätyksenä mistä kennelistä pentuni tulee, olenhan aina ollut team Ketunpolun!

Tuleva isäkoira Figaron Orpheus "Jaro"
Joulukuussa messarin aikaan Näpsä alkoi pudottaa karvaa, mikä tarkoitti vain yhtä asiaa: juoksut ovat tuloillansa! Niitä juoksuja Näpsä päätti kuitenkin pihtailla helmikuulle asti, mikä meinasi viedä odottavat osapuolet, allekirjoittaneen mukaan lukien, jo lievän hermoromahduksen partaalle. Mutta niin ne vain alkoivat, ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen, joten helmikuun 18. sekä 19. päivä ajelimme Piian ja Näpsän kanssa Jaroa tapaamaan. Molempina päivinä asutukset sujuivat todella hyvin, mikä oli ensimmäinen hyvä merkki.

Näpsä & Jaro
Näpsä ultrattiin ensimmäisen kerran 14. maaliskuuta, kun aikaa ensimmäisestä astutuksesta oli kulunut 24 vuorokautta. Tuolloin ei vielä näkynyt mitään ja hetkellisesti ehdin jo huolestua, ettei pentuja tule ollenkaan. Onneksi viikkoa myöhemmin vauvoja näkyi kuitenkin jo useampi ja raskaus todella varmistui! Tässä kohtaa voinen kehua olleeni ilmeisen hyvä tsemppari, kun astutusreissuilla olimme.  Olen todella innoissani tästä yhdistelmästä ja toivon enemmän kuin mitään muuta, että sopiva tyttöpentu syntyy. Tältä odottava äiti näytti lauantaina 22. maaliskuuta, kun ensimmäisestä astutuksesta on kulunut 32 päivää..

Näpsä 22.3.2014
Tähän loppuun vielä pentuemainos kyseisestä yhdistelmästä. Ketunpolun kenneliin on tulossa myös toinen pentue samoihin aikoihin. Todennäköistä on, ettei pennuilla tule olemaan kuin muutaman päivän ikäero. Tällä kertaa olen kuitenkin löytänyt itseni tilanteesta, jossa lupaan olla hoitamassa pentuja vähän väliä?! Uutta pyörremyrskyä odotellessa.. Kuukauden kuluttua nähdään montako pentua on yhteensä pyörremyrskyn virkaa toimittamassa. Lisätietoja molemmista yhdistelmistä ja Ketunpolun kennelistä löytyy osoitteesta www.ketunpolun.com So hopefully my puppy will be born out of Figaron Orpheus "Jaro" and Ketunpolun Wanilla Sky "Näpsä". I've known Näpsä since she was born five years ago and her parents (Pjotr Deabei x Mustantuiskun Wanilla Twist) are very important dogs for me. I've been Näpsä's show handler from the beginning and she has been quite a successful show Tervueren in Finland. Jaro is a masculine and beautiful male with lovely character, a true gentleman. That is why I got so interested of this combination in the first place. The count is on, there is now approximately 28 days till the due day.. Ketunpolun kennel will have also another litter at the same time, we'll see how many pups there will be all together!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti