keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kirpeän kelin kuvailut

Eilen oli mitä mahtavin sää lähteä ulkoiluttamaan niin koiraa kuin kameraakin. Me suuntasimme seikkailemaan Muuramen metsiin ja pyörähdimme samalla myös pikaisen tarkastusreissun mökille. Vaikka pakkasta oli jopa hiukan liikaa, toi siniseltä taivaalta paistava aurinko kaivattua piristystä vielä liian tuoreessa muistissa oleviin viime viikon synkkiin loskakeleihin.


Leiaa ei pakkanen palellut, vaan neiti paineli antaumuksella metsän hangissa. Se on kyllä mukavaa, että koira on pakkasenkestävä, ei palele eikä valita, vaikka lämpötila tippuu alle kahdenkymmenenkin pakkasasteen. Allekirjottaneella sen sijaan on kyllä vielä paljon opettelua oikeanlaisessa pukeutumisessa. Tällä kertaa eiliselle metsäreissulle täydellinen ylilyönti vaatteiden määrässä ja lopputuloksena vähän turhankin lämmin lenkki.Kotimatkalla päätimme pistäytyä mökillä katsomassa uskaltaisiko Päijänteen jäälle mennä kävelemään. Hiukan epäilytti, mutta nähdessämme pilkkijät jo tositoimissa, rohkenimme kokeilemaan myös tuuriamme. Saimme onneksemme kävellä myös takaisin rantaan, eikä reissu mennyt uimahommiksi.
Jäällä kuvattaessa oli todella haasteelliset olosuhteet, sillä mökin edustan ranta oli täysin varjossa, auringon paistaessa järven vastakkaiselle puolelle. Lisäksi olen huomannut, että hyvien liikekuvien otto on varsin vaikeaa kamerallani, mutta ei se auta kuin harjoitella!

Uskaltauduimme kävelemään rannan myötäisesti niemen toiselle puolelle, jonne aurinkokin paistoi todella kauniisti. Siellä vielä muutamat portretit ja pikapikaa takaisin rantaan. Leialle jäällä juoksu oli uusi kokemus ja hiukan pikkukoira miettikin hetkittäin, miksi tassut vain sutivat tällä erikoisella "maalla".Kävimme juuri äsken ulkoilemassa Jyväsjärven jäällä ja voi miten mukavan helppoa onkin, kun koiraa voi ulkoiluttaa näin lähellä kotia vapaana. Muutenkin jäällä ulkoilu on todella mukavaa hommaa. Täytyy toivoa, että tulevien viikkojen aikana pääsemme usein ulkoilemaan jäälle yhtä kauniin aurinkoisessa säässä!

Sunnuntaina suuntaamme Lahden ryhmänäyttelyyn, kun Leia tekee viimeisen esiintymisensä pentuluokassa. Tuomarina kyseisessä näyttelyssä on Hilkka Salohalla, joka sijoitti Leian ryhmä 4. Helsingin pentunäyttelyssä. Toivotaan, että saamme pentunäyttelyillemme oikein mallikkaan lopetuksen ja toisaalta myös uuden näyttelyvuoden aloituksen!


We had wonderful weather yesterday and what a better way to spend it than taking a trip to the near by forest and a quick trip to the summer cottage too. Sun was finally shining properly for the first time in weeks, so it was an excellent chance to test my camera again and take some photos of Leia. She was enjoying the weather a lot and didn't seem to mind at all that the temperature was below -20 celsius degrees. We also took a short and quick walk on ice, I just had to get some photos of Leia standing in the sun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti