perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mikkelin kaunein Leia

Katselin pari viikkoa sitten tulevia mätsäreitä netistä jolloin huomasin, että perjantaina 3.4. Mikkelin Palveluskoirayhdistys järjestää match shown Graanilla. Olimme suunnitelleet pääsiäisen viettoa Kouvolassa, joten mikäs sen parempi ajatus, kuin ajaa Mikkelin kautta pääsiäisen viettoon ja käydä samalla vähän pyörähtämässä kehässä!



Tuomarina isoilla pennuilla ja isoilla aikuisilla oli virallinen ulkomuototuomari Maija Sylgren, joka omaa myös belgien arvosteluoikeudet. Hän on arvostellut belgejä muutamankin kerran pelkästään vuoden 2014 aikana, joten ymmärtää kyllä hyvin belgien päälle. Mielenkiinnolla siis odotinkin, että pääsen näyttämään Leiaa hänelle.


Pätevöitynyt ulkomuototuomari oli vetänyt paikalle kiitettävän määrän osallistujia: pentuja oli hiukan yli 30, isoja aikuisia puolestaan yli 50. Leia kilpaili parikehässä suomenajokoiraa vastaan. Neiti puuhka esiintyi oikein kauniisti, antoi tuomarin kopeloida hyvin ja jaksoi keskittyä kehän ulkopuolella seisovaan Sampoon. Punainen nauha ojennettiinkin meille.

Punaisten kilpailukehässä oli vajaa 20 koiraa, joista tuomari juoksutuksen jälkeen karsi suurimman osan pois. Meidät kutsuttiin ensimmäisenä jatkoon kolmen muun koiran kanssa. Vastassa oli mm. ihana suomenpystykorva, jota ihailimme jo parikehässä. Lopuksi kilpailu käytiinkin meidän välillämme, mutta viimeisen juoksutuksen jälkeen tuomari ojensi meille punaisen ruusukkeen.


Bis-kehässä Leia kilpaili seitsemän muun voittajan kanssa. Yllätys oli suuri, kun sijoitusten aikana Leia notkui yhä taistossa mukana. Lopuksi kävikin niin, että kahden kärki oli Leia sekä isot aikuiset voittanut kultainennoutaja. Ilmeisesti tuomari kuitenkin piti Leiasta, sillä niin vain pikkukettu otti ja esiintyi koko mätsärin Best In Show:ksi!

Leia sai palkinnoksi ruokaa, herkkuja, leluja sekä pannan ja talutusremmin. Oli siis erittäin hyvä idea kiertää Mikkelin kautta. Kiitos MPKY ja kiitos vielä tuomari Maija Sylgren! Voittajakoira oli erittäin tyytyväinen syötävien palkintojen määrään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti