torstai 9. heinäkuuta 2015

Karvaton kesäkuu

Kyllä voi pienestä koirasta lähteä karvaa - ja paljon. Niinhän siinä kävi, että kesäkuun näyttelyt menivät tukattomalla lookilla, mutta Leia oli tuomareiden mielestä silti varsin Erinomainen. Tuurin näyttelyssä kesäkuun puolessa välissä Leia olisi saanut olla karvaisempi ja hiukan massakkaampi. Näin tuomaroi erikoistuomari Antti Nieminen. Tiukkassa arvostelussa saatu ERI1, oli siis varsin hyvä tulos meille.Seuraavana tiistai-iltana päätin kuitenkin lähteä Leian kanssa kaksin Lhasa apso ry:n järjestämään mätsäriin, sillä tuomarikattaus oli vähintäänkin vakuuttava: isoilla koirilla Juha Kares Chix Choix kennelin kasvattaja ja pätevöitynyt ulkomuototuomari, pienillä koirilla oli puolestaan Taina Miettinen kennel Peikkovuoren (suomenlapinkoira) ja Sanna Vartiainen (team Very Vigie Finland). Mitään suuria odotuksia minulla ei tulosten suhteen ollut, sillä esitin Leian itse, eikä kehän ulkopuolista avustusta ollut.


Leia kuitenkin yllätti voittamalla punaisen saaneet aikuiset koirat "kypsässä" 13 kuukauden iässä! Kyseessä oli siis meille ensimmäinen kerta aikuisten koirien luokassa.


Bis-kehässä meillä oli vastassa monta hienoa koiraa, mutta niin vain Leia valittiin jatkoon ja näin ollen neljän parhaan joukkoon. Loppujen lopuksi tuomarit päätyivät äänestämään voittajasta, eikä yksimielisyyttä meinannut löytyä pisteiden jaosta huolimatta - jokaisella oli omat suosikkinsa ja me oli Juha Kareksen suosikki.

Lopullinen sijoituksemme oli BIS2, kauniin akitan viedessä voiton. Siihen nähden, että lähdimme huvin vuoksi ja mielenkiinnon kannalta kokeilemaan miten esiintyminen onnistuu ilman avustamista oli lopputulos kaikki odotukset ylittävä. Leia se vain jatkaa omien ruokiensa tienaamista!Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna suuntasimme Seinäjoelle ja kauan odotettuun belgierkkariin vuosimallia 2015! Junioriluokassa oli narttuja yhteensä 19, mikä oli aivan valtava määrä. Kyseessä oli tervu-narttujen avoimen luokan jälkeen toiseksi suurin luokka. Kilpailua siis riitti!

Kuva: Karolina Helander
Leia esiintyi kyllä hienosti ja saikin oikein hyvän arvostelun, mutta tuomarin sijoittaessa 4 parasta, ei sijoitusta meille irronnut. Paljoa ei italialainen tuomarimme Emanuele Boriero meitä vilkaissutkaan kilpailuluokassa, vaikka lähes kaikki 19 narttua olivatkin hänen mielestään erinomaisen arvoisia. Tuomarilla oli selkeästi kolme suosikkia, jotka saivatkin vielä SA:t, muiden oli tyytyminen sileään eri:in.

Kuva: Karolina Helander
Kuva: Karolina Helander
Tuomari selkeästi piti enemmän toisenlaisesta tyypistä nartuissa, sillä vaikka Näpsä voitti valioluokan, ei sijoitusta paras narttu -kilpailussa irronnut myöskään. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen Leian saamaan arvosteluun, tuomari löysi koiran hyvät puolet sekä kehittymiskohdat.

Leia ja Ellun tyttö Vixi (K. Jeanne D'Arc), kuva: Karolina Helander
Oikein mukava päivä joka tapauksessa, ensi vuoden erkkaria odotellessa! Vaikka todennäköisesti karvaa ei kyllä ole silloinkaan.. Mutta me emme anna sen haitata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti