lauantai 19. syyskuuta 2015

Muurame RN

Viime sunnuntaina olimme tämän vuoden viimeisessä ulkonäyttelyssä, Muuramen ryhmiksessä. Vaikka Oslon reissusta ei montaa päivää ollutkaan, oli näyttely niin lähellä, ettei sitä voinut vain jättää väliin. Tuomarina kaikilla belgeillä toimi itävaltalainen Frederike Kappacher, jonka kehässä olen ollut esittämässä koiria kerran aiemmin - Jämsässä vuonna 2010.

Kuva: Maria Böhm
Leia oli junioriluokassa kahden muun nartun kanssa, yhteensä koiria oli ilmoitettuna 14, 1 pentu, 3 urosta ja 10 narttua. 9 narttua saivat laatuarvosanakseen erinomainen ja näistä vielä 8 sai SA:n. Paras narttu -luokassa oli siis jälleen kova kilpailu. Tuomari piti Leiasta ja arvostelu kuului näin: "16 months. Middle size, strong body. Correct head. Dark pigment & eyes. Elegant neck & topline. Very good chest. Very good movement. Friendly character." Tulokseksi Leialle junioriluokan ERI1 SA. Paras narttu kilpailussa vielä sijoitus kolmas ja vara-serti!

Kuva: Johanna Koskiaho
Myös kasvattajaryhmämme sai KP:n, ollen samalla myös ROP. Arvostelun päätteeksi tuomari kertoi, että hän itse suosii enemmän punaista väriä tervuilla kuin hiekkaa, joten olen todella tyytyväinen, että kahdeksan nartun joukosta, hän kuitenkin arvosteli Leian kolmanneksi kauneimmaksi. Vaikka hiekan väri onkin sallittu väri tervuereneilla, on aina ikävä kuulla, kun tuomarit sanovat suosivansa punaista. Tietääkseni väri on kuitenkin vaikuttanut vain yhden kerran merkittävästi Leian tulokseen (Pärnun ryhmänäyttely, jossa Ligita Zake jätti SA:n antamatta). Muissa tilanteissa, kun SA on jäänyt saamatta, ovat syyt olleet muita: perusteellinen karvanlähtö alkukesästä tai massattomuus.

Kuva: Tiina Kantelien
Tuossa juuri muutama päivä sitten vilkaisin Leian KoiraNet-sivua ja kyllähän tämän vuoden näyttelytilastot hienolta näyttävät: 14 näyttelyä ja 14 ERIä. Siihen päälle vielä 5 sertiä ja 3 vara-sertiä. Että kyllä meidän kelpaa, väristä huolimatta! 

Kuva: Tiina Kantelinen
Loppuvuodelle on vielä isot hallinäyttelyt tiedossa, Seinäjoki, Jyväskylä sekä messari. Veikkaan, että karvaa ei ole kauheasti ole Jyväskylä - messari aikaan, mutta kotinäyttelyä nyt en ainakaan jätä väliin ja messarissa on puolestaan arvostelemassa kaksi erikoistuomaria, joiden mielipiteet haluan kuulla. Siispä, rahan menoa ei voi estää, mutta onneksi alkuvuosi rauhoitetaan täysin näyttelyiden osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti