maanantai 27. lokakuuta 2014

Lahti oli meille suosiollinen

Kuten otsikostakin on jo saatavilla vähän viitteitä, niin johan oli päivä ja kyllä kannatti lähteä! Aamulla lähdimme Sinin kanssa seitsemän aikaan ajamaan kohti Lahtea. Pentunäyttely oli onneksi huomattavasti vähäruuhkaisempi kuin kevään KV-näyttely, joten saimme ajaa suoraan hallin parkkipaikalle ja vieläpä mukavan lähelle hallin sisäänkäyntiä.

Kuva: Sanna Kivimäki
Kuva: Sanna Kivimäki
Pentuja oli ilmoitettuna Olli Kokkosen arvioitavaksi 16, joista 15 oli paikalla ja näistä 15 tervupennusta Ketunpolun kasvatteja oli 8. Yhtä urospentua lukuunottamatta, kaikki osallistujat olivat ikähaarukkaa 5-7 kuukautta vanhoja. Urosten kehässä kävi esiintymässä kuusi pikkukettua, upein tuloksin! Luokan voitti Leian velipoika Simba (Incredible Sky), 3. sija meni Raikulle (Just About Perfect) ja 4. sija Roihulle (Just Like A Fox). Urosten arvostelun päätteeksi oli vielä paras uros -kehä luokkavoittajien kesken, jonka Simba voitti ansaitusti!

Kuva: Sanna Kivimäki
Seuraavaksi olivat vuorossa narttupennut. Kaikki kuusi ilmoitettua narttua kisasivat samassa luokassa, joten kilpailua oli tiedossa.  Sini vei Leian kehään, minun jännittäessä kehän ulkopuolella. En olisi koskaan voinut uskoa miten jännittävää on seurata oman koiran arvostelua kehän ulkopuolelta, huh. Leia esiintyi todella kauniisti koko kehän ajan ja sehän palkittiin narttupentujen voitolla, kunniapalkinnon kera!

Kuva: Sanna Kivimäki
Kuva: Pia Lahtinen
Arvostelu olikin mitä miellyttävintä luettavaa, en olisi koskaan uskonut, että ensimmäinen arvostelu olisi voinut olla näin hieno: "Erittäin lupaava, erittäin hyvän tyyppinen nuori narttupentu, jolla on oikeat rungon mittasuhteet. Tasapainoisesti kulmautunut ja sopiva rungon vahvuus. Erinomainen ylälinja. Erinomainen ilme. Oikea korvien asento. Yhdensuuntaiset pään linjat. Erittäin hyvä maski ja kauniin muotoiset tummat silmät. Erinomainen turkin laatu. Varma ja rauhallinen käytös. Liikkuu tasapainoisesti."

Näin ollen rodun parhaan pennun tittelistä kisasivat Simba ja Leia. Simba voitti tällä kertaa, mutta luulenpa, että nämä sisarukset eivät kisanneet viimeistä kertaa toisiaan vastaan..

Kuva: Sanna Kivimäki
Lisäksi Ketunpolun kasvattajaryhmä palkittiin kunniapalkinnolla ja ROP-kasvattajana. Se kruunasi hienon ketunpoikien menestyksen.

Kuva: Sanna Kivimäki
Näin jäimme odottelemaan ryhmäkilpailuiden alkua. Leia ja Simba olivat lisäksi ilmoitettuna parikilpailuun. Ryhmäkilpailut alkoivatkin parikilpailulla ja jostain syystä apinaparin esitysvelvollisuus lankesi minulle. Katsojat saivat varmasti viihdettä ja sirkushuveja, kun belgisisarukset pistivät parastaan torpeedoidakseen esiintymisensä. Rotutuomarimme oli kuitenkin selvästi myyty upeiden pikkukettujen edessä ja näin saimme suureksi yllätyksekseni käydä kauhukaksikon kanssa pokaamassa BIS1 sijoituksen parikilpailussa. En olisi ikinä uskonut moisen olevan mahdollista!


Kuva: Sanna Kivimäki
Kuva: Sanna Kivimäki
Kuva: Sanna Kivimäki
Kuva: Sanna Kivimäki
Parikilpailun jälkeen Simba kävi vielä hakemassa RYP1-sijoituksen Even kanssa ja kasvattajaryhmämme eteni myös kuuden parhaan joukkoon kasvattajakilpailussa. Päivä oli kertakaikkisen upea, kaikki pikkuketut jaksoivat hienosti, vaikka näyttelyssä olemiselle kertyi mittaa kymmenen tuntia.


Finally it was time for the first official show. There were 15 puppies entered, 9 males and 6 females. Leia's brother Simba won males and Leia won females. Simba was chosen BOB and Leia was BOS. Our breeders group was BOB too! In group finals Leia and Simba became BIS1 brace, Simba was BIG1 and our breeders group was short listed among the best six groups. It was a totally great day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti