tiistai 10. maaliskuuta 2015

Liettuan Voittaja 2015 & Vilnius Cup 2015

Olipa reissu! Nyt kun alkaa matkaväsymyksestä pikuhiljaa toipumaan on hyvä palata hetkeksi vielä viime viikonloppuun ja Liettuan reissuumme. Reissu oli kaiken kaikkiaan niin onnistunut, että näitä oikein mieluusti lisää kiitos!

Matkamme alkoi jo torstai-iltana, kun suuntasimme Piian luo Mänttään odottelemaan bussikyytimme saapumista. Kello näyttä hiukan vaille 12 yöllä, kun hyppäsimme bussin kyytiin kera koirien. Mukaan reissulle lähtivät Leian lisäksi Näpsä ja Mini sekä Helsingistä kyytiin tulivat vielä Miro ja Jaro omistajineen. Aamulaivalla matkasimme Tallinnaan, josta matka jatkui kohti etelää, 600 kilometrin päähän Vilnaan.



Belgiperhe pääsi ulkoilemaan vapaana hiukan Tallinnan ulkopuolella varsin mukavissa peltomaisemissa. Matkat sujuivat oikein mukavasti, Leia yllätti olemalla kuin kokenutkin matkaaja, tyytyväisenä makoili ja samalla seuraili maisemia omasta häkistään. Perille Vilnaan pääsimme perjantai-iltana kello 21 aikaan. Hotellimme oli kohtuullisen hyvä ja piha-alueella pystyi huoletta ulkoiluttamaan koiria jopa vapaana.

Lauantaiaamuna olikin jo puoli 9 lähtö näyttelypaikalle paikalliseen messukeskukseen. Gronttuja oli ilmoitettuna kaksi (uros ja narttu), tervuja 7 (3 urosta ja 4 narttua). Tuomarina meillä on tanskalainen Tomas Rohlin, joka on arvostellut kerran Suomessa niin, että olen hänelle esittänyt koiria. Tuolloin Bono kävi pokaamassa itsellensä elämänsä ainoan H:n eikä belgeistä saatu ROP:ia ollenkaan, sillä yksikään koira ei hänen mielestään ollut EH:ta parempi. Alku ei tälläkään kertaa vaikuttanut lupaavalta, kehässä oli mukana harjoitusarvostelija ja molemmat grontut saivat arvosanaksi EH:t.

Vaihto tervuihin ja Miro kehään. Ja kuinka kävikään! Tomas piti Mirosta kovasti, kehui Miron pitkää päätä ja erinomaisia mittasuhteita, antoi ERI:n ja näin ollen Miro kahmaisi välittömästi itselleen Liettuan Juniori Voittaja 2015 -tittelin. Seuraavana vuorossa olivat valioluokan urokset, joissa Jaro kilpaili toista suomalaisurosta vastaan. Jaro sai myös ERI:n, voitti luokkansa tullen samalla Liettuan muotovalioksi ja saaden myös voittaja tittelin.

Leia kilpaili junioriluokassa venäläistä narttua vastaan. Tuomari löysi Leiasta muutamia puutteita (toivoi mm. vahvemaa alaleukaa ja parempia etukulmauksia), mutta piti kuitenkin niin paljon, että antoi arvosanaksi ERI:n ja sijoitti Leian luokkansa voittajaksi. Näin ollen myös Leia sai Juniori Voittaja 2015 -tittelin. Näpsä ja Mini saivat myös ERI:t omissa luokissaan, joten kaikki koirat saivat tittelit ja Ministä tuli vielä Liettuan veteraani muotovalio. Lopuksi Miro valittiin ROP-junioriksi, Leia oli VSP-juniori, Jaro oli ROP, Näpsä VSP ja Mini ROP-veteraani. Keräsimme siis kaiken, mikä vain meille tarjolla oli ja johan alkoivat juhlat!


Liian kauan emme kuitenkaan voineet juhlia, sillä ryhmäkilpailut alkoivat iltapäivällä ja meillä oli vielä kasvattajaryhmä mukana kilpailussa. Liettuassa kasvattajaryhmän saa kokoon kolmella koiralla, joten päätimme ilmoittaa äidin ja lapset mukaan molemmille päiville. Onneksemme saimme varsin kokeneet handlerit kokoonpanollemme, jotka esittivät ryhmän niin hienosti, ettei ikinä olisi uskonut ryhmän koostuvan kahdesta 10 kuukautisesta pennusta ja niiden äidistä. Ja sehän palkittiin upealla BIS-3 sijoituksella saksalaisen tuomarin syynissä! Ei liene yllättävää, että riemu repesi ja kuohari maistui sen jälkeen.


Sunnuntaina suuntasimme jälleen aamusta messuhallille ja aloitimme uuden näyttelypäivän. Valko-Venäläisestä tuomaristamme ei juurikaan ollut tietoa etukäteen, joten se miten koirat pärjäisivät oli täysi kysymysmerkki etukäteen. Miro aloitti homman ja keräsi jälleen itselleen ERI:n kera junnu-sertin, saavuttaen Liettuan Juniori Muotovalion arvon. Jaro hävisi valioluokan toiselle urokselle, saaden kuitenkin ERI:n sekä Vara-Cacibin, joka vahvistuu Cacibksi ja näin ollen isäkoira kasvatti myös tittelirivistöään C.I.B muotovalioarvolla.

Nartuissa Leia oli sunnuntaina ainoa luokassaan, joten saatuaan laatuarvosanaksi ERI:n neitikoiran Liettuan Juniori Muotovalion arvo oli taputeltu ja reissusta saatu kaikki se mitä lähdimme hakemaan! Näpsä ja Mini saivat myös jälleen ERI:t ja lopuksi Mini valittiin VSP:ksi ja ROP-veteraaniksi, Miro VSP-junioriksi ja Leia ROP-junioriksi. Arvostelu oli venäjäksi, joten taitanee jäädä ikuiseksi mysteeriksi mitä tuomari piti koiristamme. Mutta tulokset olivat onneksi jälleen mitä parhaimmat!



Jälleen jäimme odottelemaan ryhmäkilpailujen alkua. Sunnuntaina kasvattajakilpailussa oli muutama ryhmä vähemmän, mutta silti oli suuri ja varsin iloinen yllätys, kun Ketunpolun ryhmä kuulutettiin BIS-2 korokkeelle pokaamaan pystiä!


Mahtava päätös mahtavalle reissulle! Kaikki koiristamme saivat sen mitä lähdimme hakemaan ja kirsikkana kakun päälle molempina päivinä sijoitus kolmen parhaan joukkoon Ketunpolun kasvattajaryhmälle. Varmasti koko Vilna kuuli, kuinka iloisia olimme hienoista tuloksistamme!



Näyttelyn jälkeen alkoikin pitkä kotimatka takaisin Suomeen ja kotiin pääsimme eilen illalla kuuden jälkeen. Vaikka reissu oli rankka, oli meillä niin hauskaa ja upeat tulokset vain kruunasivat kaiken. Tällaiselle reissulle voisin lähteä vaikka ensi viikonloppuna jo uudestaan!


Last weekend we travelled to Vilnius to attend Ltihuanian Winner 2015 and Vilnius Cup 2015 shows. We had five dogs with us, Leia, her brother Miro (K. I'm on Fire), their mother Näpsä and father Jaro and also their "auntie" Mini (Minea Deabei). The kids where in junior class for the first time and I'm super happy to introduce our two new Lithuanian Junior Winners 2015 and Lithuanian Junior Champions. The two of them won junior class on both days, as well as did Näpsä and Mini too. They all got the Lithuanian Winner titles, Jaro became C.I.B and Mini became Lithuanian Veteran Champion. Ketunpolun breeders group was placed BIS-3 on Saturday and BIS-2 on Sunday. It was the most greatest way of ending our trip to Lithuania. I'm so happy, the trip was great and the company was even greater. If all our dog show trips abroad were like this, I'd be in a bus this Thursday again!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti