maanantai 9. marraskuuta 2015

Maailman parhaat uutiset!

Kaksi viikkoa sitten ajelimme Leian kanssa Kankaanpäähän eläinlääkäri Kari Ventelän luokse luustokuviin. Leian sisaruksista velipoika Simba oli käynyt Ventelällä muutamaa viikkoa aiemmin kuvissa ja saanut Kennelliitosta tulokset B/B lonkat ja 1/0 kyynärät. Itse halusin myös kuvauttaa Leian Ventelällä, sillä otatin samalla epäviralliset selkäkuvat ja halusin saada selkäspesialistilta tämän hetkisen tuomion.

Kuva: Päivi Mattila
Koko kuvaaminen oli nopeasti ohi ja oli aika ensiarvioiden. Katselin kuvia näytöltä ja omaan silmääni kaikki näytti suhteellisen hyvältä. Jännitys päättyi kuitenkin vasta siinä kohtaa, kun Ventelä itsekin arvioi lonkkien olevan A:t, kyynärien täysin puhtaat ja selän hienossa kunnossa. Lonkat ja kyynärät lähtivät Kennelliittoon, mutta virallisen selkälausunnon pyydän myöhemmin, kun uudet selkäkuvat otetaan parin vuoden päästä. Selkä oli Ventelän mukaan täysin terve, mutta siitä virallista lausuntoa vielä saatu, sillä Leia on alle 2-vuotias. Tämä oli kuitenkin myös tärkeä tieto harrastuksia ajatellen.

Ventelä mainitsi Kennelliitossa olevan ruuhkaa, joten jäimme odottelemaan virallisia tuloksia. Meni viikko ja pikkuhiljaa jännitys alkoi jälleen nostamaan päätään. Viime perjantaina huomasin iltapäivällä, että voisin maksaa Omakoirassa lausuntomaksun. Heti maksun suorituksen jälkeen tulivat näkyviin kyynärtulokset 0/0. Lonkkatuloksia ei kuitenkaan tullut näkyviin, vaikka tasaiseen tahtiin pitkin perjantaita päivitin selainta. Meni lauantai ja meni sunnuntaikin, eikä lonkkatuloksia näkynyt vieläkään. Tänään en kuitenkaan pystynyt enää odottamaan vaan soitin Kennelliittoon. Ja kuinka ollakaan, tulosten kirjaamisen yhteydessä oli tapahtunut jonkinlainen tallennushäiriö, mutta vihdoin soittoni jälkeen viralliset tulokset saatiin kokonaisuudessaan näkyviin A/A lonkat ja 0/0 kyynärät! 

Päivä muuttui parhaaksi maanantaiksi hyvin pitkään aikaan. Minulla on luustoltaan terveeksi todettu koira, jonka kanssa voin hyvillä mielin harrastaa. Launtaina suuntaammekin rally-tokoilemaan Heinolaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti