sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Prinsessa Leia 12 viikkoa

Niin vain perjantaina Leialle tuli ikää täydet 12 viikkoa. Viikonloppu meni kaiken kaikkiaan melko rauhallisissa merkeissä, sillä taas on ollut melkoisen kuumaa. Helteen vaikutus näkyy siinä, että Leia ei viihdy päivisin ulkona kovinkaan pitkiä aikoja, mikäli kyse on vain perus remmilenkkeilystä. Siispä olemmekin olleet mökillä ja metsässä jälkihommissa taas.


Eilen ehdittiin kuitenkin ottaa myös viralliset 12-viikkoiskuvat, mikä osoittautui yllättävän haasteelliseksi projektiksi, kun käsipareja oli tasan kaksi. Minä olin remmin toisessa päässä ja Sampo kameran takana, joten millä saadaan koira poseeraamaan ryhdikkäästi? Vastaus: ei millään. Onneksi kuvista näkyy kuitenkin Leian rakenne ihan kivasti ja se, miten paljon se on taas kasvanut. Ei sitä itse muuten edes huomaisi ellei tulisi vertailtua kuvia vähän väliä.Mökiltäkin vielä pari kuvaa. Leia sai eilen illalla todistaa elämänsä ensimmäistä kunnon ukkosta, mutta se ei pikkuneitiä hätkäyttänyt ollenkaan. Hetken kuunneltuaan jyrinää Leia käänsi kylkeään ja alkoi vetämään sikeitä aivan tosissaan. Ajatus oli selvästi mikä ukkonen? En kyllä uskonutkaan, että Leia siihen reagoisi, sillä niin paljon kovia ääniä kuuluu jatkuvasti naapuritontin kerrostalorakennustyömaalta ja niihin Leia ei reagoi mitenkään.

Tänään käytiin taas ajamassa vähän jälkeä, jotta Leia sai harrastaa aivotyöskentelyä. Helle ei tässä tapauksessa menoa hidastanut, vaan samanlaisella innolla ja motivaatiolla Leia työskenteli kuin aina. Tallasin tällä kertaa noin 25 askeleen suoran makkarajäljen kohtaan, jossa ei ollut kovin paljoa aluskasvillisuutta. Päätin, että pidättelen Leiaa hiukan vähemmän kuin aiemmin, nähdäkseni mitä tapahtuu. Lopputulema oli se, että kovaa mentiin, mutta ainoastaan yksi askel jäi huomioimatta. Leia siis pysyy jäljellä todella hyvin, mutta on kovin kiireessa työskennellessään. Eli malttia täytyisi saada. Toisaalta kuten aiemminkin kirjoitin, niin Leian työskentelymotivaatio jäljen ajoon on niin korkea, etten halua rajoittaa sitä liikaa. Kovin ylpeä olen pentukoirastani, joka on varsin pätevä palveluskoiran alku!


Leia turned already 12 weeks on Friday. It's been quite hot during the weekend so we haven't done anything special. We've been to the summer cottage swimming and playing and training some tracking again. We also managed to take the official 12-weeks-old posing photos of Leia. It turned out to be quite of a challenge when there were just the two of us trying to get Leia to stand well. We didn't succeed that well, but at least you can see her body structure quite nicely and how much she has grown again from the past week. My baby girl isn't so small and fluffy anymore, she is rather starting to look like a dog!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti