maanantai 28. heinäkuuta 2014

Touhun viikko

Meillä oli kyllä niin vauhdikas viime viikko, että heikompia olisi hirvittänyt. Oltiin Leian kanssa ihan kaksin, kun Sampo oli viettämässä ansaittua kesälomaviikkoa pohjoisessa. Maanantaina meillä alkoi vihdoin ohjatut pentutottistelut. Leia yllätti oikein positiivisesti keskittymällä hyvin koko treenien ajan. Tekeminen oli reipasta, iloista ja motivoitunutta, joten omistaja sai olla varsin tyytyväinen. Saatiin kehuja siitä, miten hyvin oltiin jo treenailtu ikään suhteutettuna ja varsin hyviä vinkkejä miten jatkaa eteenpäin!

Tiistaina ja keskiviikkona käytiin uimassa, kun helteet iski oikein kunnolla tänne Keski-Suomeen. Keskiviikkoiltana Leia tapasi toista kertaa Mairen (Killer Queen z'Kovarny) ja nyt tyttöjen kemiat kohtasivat välittömästi. Tunnin verran olikin melkoista menoa ja meininkiä, kun iso musta juoksi rantavedessä edellä ja pikkublondi tuli perässä niin kovaa kuin kintuistaan pääsi. Isänsä tyttärenä Leia menee jo varsin sujuvasti vedessä, ei haittaa vaikka välillä kävisi vähän uppeluksissakin, kunhan bileet jatkuu.



Torstaina käytiin illalla kyläilemässä ja perjantaina ajamassa vähän jälkeä heti aamusta. Tällä kertaa tein alkuun noin 1x1 metrin kokoisen ruudun, johon laitoin kuivaa nappulaa. Ruutua seurasi makkaralla kyllästetty kolmio, jonka sivut olivat noin puolen metrin mittaisia ja josta lähti kymmenen askeleen suora. Tämä sen vuoksi, että halusin nähdä kuinka Leia reagoi kolmion muotoon ja käyttäytyy siellä. Mutta jälleen neitikoira yllätti loistosuorituksellaan! Ruutu oli jo aivan perushommia, välillä käytiin nuuskaisemassa reunojen yli, ettei siellä ole mitään ja äkkiä käännös takaisin ruutuun sisälle. Kolmiolle tultaessa ohjasin Leian alareunan keskikohdan paikkeille, josta neiti nappasikin hajun välittömästi. Siitä Leia itse eteni suoraan kolmion oikeaan reunaan ja reunan myötäisesti kärkeen, josta se siirtyi automaattisesti varsinaiselle jäljelle ja jäljesti tehokkaasti loppupalkalle. Eli kerrasta meni oikein kolmion kanssakin. Liekö onnistumisen syynä alottelijantuuri vai varsin pätevän palveluskoiranalun huikea työskentelytaito. No meille kelpaa kumpi tahansa, kun näin hienoja onnistumisia tulee näin pian!



Lauantaina pakkasin aamusta koiran ja tavarat autoon, suuntana meillä oli Saarijärven KR näyttely. Halusin ottaa Leian mukaan näyttelypaikalle, sillä ulkonäyttelyt ovat kaikista mukavin tapa tutustua näyttelyissä oloon, verrattuna ahtaat, ruuhkaiset ja kaikuvat sisänäyttelyt erilaisissa halleissa. Leia kulki näyttelypaikalla häntä tötteröllä eikä jännittänyt ollenkaan ohi meneviä koiria tai ihmisiä. Belgiporukkaa pääsi onneksi suukottelemaan ja halailemaan ennen kehän alkua, jonka jälkeen neiti viihtyikin varsin hienosti pari tuntia kevythäkissään (ensimmäistä kertaa ikinä!), josta oli oikein hyvä katsella näyttelyn tapahtumia. Belgikehän jälkeen otimme suunnan Mänttään, jossa olimme viikonloppuvieraina muistelemassa laumaelämän abc:tä. Veimme heti koko porukan uimaan ja Leia uikin pitkän lenkin muun lauman mukana, kuin se olisi täysin normaalia. Leia ja Nalle leikkivät aivan koko päivän sekä illan, joten ei ollut yllätys, että yöllä uni maistui, vaikka olimmekin "vieraassa paikassa". Leia nukkui yhtäjaksoisesti yhdeksän tuntia, mikä on täysin ennenkuulumatonta toimintaa ja puhdasta luksusta minulle!



Sunnuntaina Leian velipoika Hugo saapui myös Mänttään kyläilemään. Hugon omistaja Sara Koivuniemi on ottanut kaikki tässä postauksessa olevat upeat kuvat. Kiitos Sara vielä niistä! Porukka pääsi aluksi uimaan ja sen jälkeen pihalle rymyämään. Leia oli selkeästi vielä kovin väsynyt lauantaista, eikä se ollut kovinkaan innokas leikkiään muiden kanssa, lähinnä vain pötkötteli varjossa tuolin alla. Kuvaaminen oli toki huomattavasti helpompaa, kun pennut olivat väsyneitä leikkimisestä. Tosin kyllä siinä ihan tarpeeksi haasteita riitti kuitenkin. Ihania ja onnistuneita kuvia saatiin kuitenkin jokaisesta sekä sisaruspotretti Leiasta ja Hugosta sekä triopotretti Hugosta, Leiasta ja Nallesta. Melkoisen väsyneen koiraraadon kanssa kotiuduimme alkuillasta ja jälleen pikkuneiti veti sikeitä koko illan ja yön.


Nyt alkoi viimeinen lomaviikko, joten saa nähdä mitä tällä viikolla vielä keretään puuhastelemaan. Tänään on luvassa ainakin taas tottistreenit! Toivottavasti tuo sää vain alkaisi pikkuhiljaa vähän viilenemään.. Ei ole helppoa pennulle tällaiset kelit, kun öisinkin tarvitsee hikoilla.


Oh what a week, we were so busy every day! On Monday our puppy obedience group started. I was happily surprised how Leia managed to stay focused and work efficiently the entire time. We got some good feedback of the things we've trained already and some excellent tips how to continue with our obedience training. On Tuesday and Wednesday the hot wether really came and Leia was swimming a lot. She also got to play with a groenendael girl called Maire for the second time and this time they played really nicely together. On Friday we did some tracking again and Leia did excellent job. She was motivated and enthusiastic and figuring things out on her own. On Saturday I took her with me to a dog show. She was brave and didn't mind all the people and dogs around her. After the show we drove to Piia's place to spend the weekend with them. It was good to remind Leia how to behave in a pack. She played with Nalle all day and evening so no wonder she was exhausted when we went to bed. She slept for nine hours which is something I've never seen before. Pure luxury for me though. On Sunday Leia's brother Hugo (Ice Breaker) came to visit us too with his owners. His owner Sara took all these wonderful pictures of the puppies. We had a really nice day together and in the evening I came home with a super tired puppy, who slept again all evening and night!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti