sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Mätsäreiden täyteinen viikonloppu

Taas oli mätsäreiden täyteinen viikonloppu. Onneksi niitä on Jyväskylän alueella nyt viime viikkoina riittänyt, jotta Leia on saanut paljon kokemusta kehäkäyttäytymisestä. Katsotaan, ehdimmekö vielä käydä yhden tai kaksi mätsäriä ennen lokakuista Lahden pentunäyttelyä vai oliko harjoitukset tässä. Hyvin Leia osaa jo esiintyä ikäisekseen, mutta toki aina on varaa parantaa ja tästäkin mahdollista tehdä sujuva rutiinitoimi.

Lauantaina oli koirakoulu Taitavilla Tassuilla avointen ovien päivät ja sen kunniaksi myös match show. Päätin viedä itse Leian kehään ja Sampo avusti kehän ulkopuolelta, sillä en saanut ketään tuttua handleria mukaan. Meillä oli ensimmäistä kertaa miestuomari, mikä oli oikein hyvä asia. Olin vähällä pyörtyä ennen kehään menoa, niin kauhesti jännitti. Onneksi kuitenkin menin, sillä Leiahan näytti parastaan ja oli upeasti isojen pentujen luokassa punaisten 2. Punaisten kilpailukehässä voiton vei kuonon mitalla oikein hieno ja huomattavasti vanhempi kultainennoutaja, joka seistä pönötti hievahtamatta, kun taas Leian tassuissa alkoi selvästi jo pitkä seisotus painamaan. Toinen sija oli kuitenkin erinomainen tulos ja todisti sen, että voin itse viedä Leian kehään, jos Sampo on vain mukana ja kutsuu Leiaa kehän ulkopuolelta. Palkinnot eivät olleet mitkään superhienot, mutta saimmepa sentään herkkuja sekä pienen vinkupossun, joka oli Leian mielestä oikein hyvä palkinto.




Tänään team Mänttä&Kolho eli Piia ja Tiina saapuivat vahvistamaan Keski-Suomen jaostoa, kun suuntasimme Keljoon Musti&Mirri -mätsäriin. Jälleen kerran kaikki kehät menivät luonnollisesti täysin päällekkäin ja kun mukana oli kolme pentua ja kaksi aikuista koiraa. Jotenkin siitä kuitenkin selvittiin, lopputuloksella Leia sininen, Nalle punainen, Yatsi punainen, Veikka sininen ja Gayda sininen. Leia esiintyi huomattavasti paremmin parikehässä kuin vastassa ollut vesikoira, mutta tällä kertaa tuomari ei selvästikään jakanut nauhoja esiintymisen perusteella vaan tuntemattomalla perusteella X. Sinisten kilpailukehässä Leia kuitenkin pokasi Sinin kanssa jälleen ykkössijan ja sai näin ollen menolipun BIS-kehään jo toista kertaa! Muille tassukoille ei sijoituksia herunut, vaikka kaikki esiintyivätkin oikein mallikkaasti.

BIS-kehässä tuomarit seisottivat ja juoksuttivat todella pitkään, ennen kuin varsinainen sijoittaminen tapahtui. Vastassa oli todella hienoja koiria, joten en odottanut Leialta kovin korkeaa sijoitusta, kun seisominenkaan ei enää olisi kiinnostanut ja tassuissa painoi kisauupumus. Lopputulemana neitikoiran sijoitus oli kuitenkin uskomattoman hieno BIS3 ja pennuista korkeimmin sijoittunut! Upea pikkukoira, joka selvästi kulkee äitinsä tassujäljissä tienaten omat ruokansa. 



During this weekend we took part to two another unofficial shows. Leia was super fine again. Even though I had to take her to the ring by myself on Saturday, she ended up being second best in puppy class. I was so nervous before the ring that I almost passed out, but luckily I managed to do it and notice that I can even do it again sometime if necessary. Today Leia topped yesterday and became first in puppy class and BIS3 in the big ring. My beautiful baby girl, who is performing just like her mum and even owning her own food.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti