keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Misseilyä, treeniä ja riekkumista

Niistä on meidän viime aikojen tapahtumat koostuneet. Mitään kovin ihmeellistä ei olla tehty, mutta kyllä täytyy myöntää, että tykkään kovasti kun on vihdoin se oma pentu, jonka kanssa voi kiertää viimein esimerkiksi niitä mätsäreitä! Leialta jos kysytään, niin misseilyhommat ei varmasti ole kaikista mukavinta ajanvietettä, sitä on jälki- ja tottistreenailu sekä riekkuminen koirakavereiden kanssa.

Sunnuntaina oltiin tosiaan Palokassa mätsärissä, ilman mitään sen suurempia odotuksia. Itse toivoin vain koiralta hyvää esintymistä ja sitä myös todella sain. Sini vei Leian tuttuun tapaan kehään. Kilpakumppanina kehässä oli selvästi Leiaa vanhempi nahkacollienarttu ja ehdinkin jo tuumata, että noinkohan tulee sininen nauha taas, kun toinen on paljon valmiimpi. Mutta mitäpä vielä! Tuomari, joka kasvattaa suomen lapinkoiria, ihastui Leian esiintymiseen, olemukseen ja erityisesti pikkukoiran erinomaiseen liikkeeseen. Leia sai siis punaisen ja pääsi näin ollen kisaamaan punaisten kilpailukehään. Siellä Leia nappasikin koko potin olemalla punaisten voittaja! Pikkuneiti esiintyi kuin isot koirat konsanaan ja poseerasi varsin ryhdikkäänä, nyt jo jaksaen seistäkin huomattavasti pidempiä aikoja. Sini ja Leia saivat jatkaa suoraan Bis-kehään, josta pari pokasi itselleen mahtavan BIS4-sijoituksen. En voisi olla tyytyväisempi. Väsymys alkoi selvästi jo vähän painamaan tassuissa, mutta upeasti Leia jaksoi loppuun asti.Meidän pentutreenit päättyivät myös maanantaina ja nyt vähän tuumaillaan, että pidetäänkö hetken tauko vai mitä tehdään. Hyviä vinkkejä saatiin tekemiseen ja treenien jatkumiseen. Leia on oikein pätevä palveluskoiran alku, jolta on lupa odottaa jo nyt tiettyä osaamistasoa, vaikka ikää onkin vasta vajaa viisi kuukautta. Marraskuulta lähtien päästään ainakin treenailemaan taas, kun K-S Belgien hallivuorot alkavat. Tarvisi treenata jälkeä nyt vielä aktiivisesti ennen lumien tuloa.


Loppuun vielä Leian viralliset 4kk kuvat. Hyvissä ajoin tulevat näytille, kun ensi viikolla täytyykin jo mennä ottamaan vuorostaan viralliset 5kk kuvat. Toivon mukaan ne saadaan hiukan nopeammin näytille!


We haven't been doing anything special within the last week and a half. Last Sunday we took part yet to another unofficial show, where Leia was super and got placed Bis4 in the end. She stood in the ring like she would be all grown up and the judge fell in love with her movement. Overall she said that she was very pleased with her performing, character and movement especially when knowing her age. I only hoped that she would perform nicely, so everything that came with that nice performance was just a huge plus! Last Monday was our last puppy obedience class and now we are still thinking what to do next. Luckily we'll have the possibility to continue obedience training in November again. Should probably train tracking while it's still possible before winter comes.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti