sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mätsäristartti

Tällä viikolla Leia sai luvan aloittaa misseilyharrastuksensa. Aloitus olikin varsin vauhdikas, sillä mätsäreitä oli kolmena eri päivänä tarjolla! Sehän sopi enemmän kuin hyvin meille, sillä mikäs sen parempaa, kuin tehdä homman nimi kerrasta selväksi neitikoiralle.

Tiistaina suuntasimmekin Leian kanssa mätsäriin nro 1. Se, että tuomareina kyseisessä mätsärissä toimivat pätevöityneet ulkomuototuomarit oli selvästi iso houkutin ja kilpailijoita oli paljon. Pennut olivat kahdessa eri luokassa, isoissa (säkä aikuisena yli 45cm) ja pienissä (säkä aikuisena alle 45cm). Tuomarina meillä oli ainakin FCI 5 -ryhmän oikeudet omaava vanhempi mies, joka oli ilmeisen hukassa mätsärituomaroinnin ja -sääntöjen kanssa. Setä ei juurikaan koiria kopeloinut, ainoastaan juoksutti ympäri ja edes-takaisin. Sini vei Leiaa oikein mallikkaasti ja Leia saikin punaisen nauhan. Sen jälkeen saimmekin odotella punaisten kilpailukehää melko hyvän tovin. Kehässä oli punaisen nauhan saaneita melkein parikymmentä. Leia poseerasi kuin vanha tekijä, mutta tuomari pudotti pikkuneidin perustellen sitä sillä, ettei Leia ollut yhtä valmiin näköinen kehään jääneisiin pentuihin verrattuna. Siitähän saimmekin naurun aihetta kerrakseen, sillä Leia oli vain viikkoa aiemmin täyttänyt 4 kuukautta ja kisasi nyt lähes vuoden ikäisiä koiria vastaan. Ei siis ihme, että Leia oli vielä pieni ja kehittymätön yli puoli vuotta vanhempiin verrattuna.
Keskiviikkona oli vuorossa mätsäri nro 2. Tällä kertaa Piia&Nalle ja Tiina&Yatsi (Ketunpolun Joyful Mirai) saapuivat täydentämään tervujengiä. Piia vei Leian tällä kertaa yksilöarvosteluun. Onneksi tuomari kopeloi tällä kertaa koko rahan edestä ja Leia pönötti paikoillaan kuin kehäkonkari konsanaan. Kaikki kolme pikkukettua saivat punaisen nauhan, joten koko kolmikko oli punaisten kilpailukehässä edustamassa. Harmillisesti tuomari valitsi jälleen selkeästi vanhempia pentuja neljän parhaan joukkoon ja kettujengi jäi ilman sijoituksia. Varsin mallikasta esiintymistä silti koko kolmikolta!Tänään, sunnuntaina, oli jälleen mätsäripäivä. Kyseessä mätsäri nro 3 tälle viikolle. Meitä oli taas kunnon tervujengi edustamassa, sillä paikalla oli Leian, Nallen ja Yatsin lisäksi myös Roni. Leia meni ensimmäisenä ja kehäpäällekkäisyyksien takia jouduin menemään itse sen kanssa kehään. Homma oli täysi floppi! Koira ei esiintynyt ja tuomari oli aivan liian varovainen liikkeissään, joten lopputulemana ei kovinkaan yllättävästi ensimmäistä kertaa sininen nauha. Nalle ja Yatsi saivat punaiset nauhat, mikä oli osaltaan helpotus, sillä nyt Piia pystyisi viemään Leian sinisten kilpailukehään. Ensin oli punaisten kilpailukehä, jossa pojat eivät sijoittuneet hienosta esiintymisestä huolimatta. Olimme jo vakuuttuneita, että kyseinen tuomari on belgi-inhoaja, joten en odottanut mitään sinisten kilpailukehältä. Piian kanssa Leia esiintyi jälleen huikean ryhdikkäänä. Ja se juokseminen! Pikkukoira ravasi pitkällä askeleella, kuin aikuinen koira konsanaan ja olin pakahtua ylpeydestä. Onneksi tämä kaikki palkittiin ja tuomari taipui sijoittamaan Leian kahdenkymmenen pennun joukosta kolmanneksi!! Palkinnoksi saimme repun täynnä tavaraa, mikä kelpasi meille oikein hyvin. Vaikka esiintyminen minun kanssani oli täysi fiasko, niin päivästä jäi silti hyvä mieli, sillä kilpailukehän esiintyminen oli jotain uskomattoman hienoa.

Misseilyjen jälkeen pääsi onneksi riekkumaan kavereiden kanssa. Leian mielestä se oli selkeästi hauskempaa hommaa, kuin paikallaan pönöttäminen. Nyt jaloissa makaa melkoisen väsynyt, mutta niin hieno pikkukoira.


Leia took part to her first unofficial shows this week. To be precise, to three different shows. She performed really nicely in every show and today it finally paid off and she was placed third in puppy class (all breeds together). It was quite clear that she'd rather prefer playing with her friends a lot more than the whole show thing, but luckily her opinion is not being asked at this point. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti