torstai 17. huhtikuuta 2014

Ei päivitettävää, vieläkään...

3 päivää laskettuun aikaan...

Otsikkokin sen jo kertoo, hiljaista on pentulaatikoissa edelleen. Hiukan sykkeitä kyllä nostatti eilen se, kun Piia kertoi Näpsän olleen poissaoleva koko päivän ja petailevan melko paljon. Siitä päiviä laskemaan, päiviä ensimmäisestä astutuksesta 57, jos synnytys käynnistyy todella, miten pentujen käy? Eläinlääkäri oli sanonut, että 58 vuorokaudesta eteenpäin ollaan jo suhteellisen turvallisilla vesillä. Piia epäili, että alustavia supistuksia Näpsällä saattaa hyvinkin jo olla. Onneksi pennut eivät kuitenkaan eilen syntyneet ja tänään onkin kyseessä 58 vuorokausi, joten tästä eteenpäin pennut ovat tervetulleita!

Ellu puolestaan panttaa pentuja edelleen. Luin kuitenkin eilen Juha Kareksen blogitekstin narttujen tiineydestä, jossa kerrottiin hyvin hedelmöittymisestä jne. Lopputulemana se, että ei ole ollenkaan sanottu, että narttu hedelmöittyy välittömästi ensimmäisestä astutuksesta, joten päivien laskeminen on vain suuntaa antava luku todellisista raskausvuorokausista. Kyseisen blogitekstin voit lukea tästä! Ellulla ei siis ole vielä mitään hätää, hyvin voidaan odotella vielä muutama päivä, ennen kuin tarvitsee eläinlääkäriin mennä. Ellun äiti Sisu synnytti Ellun sisaruksineen, yhteensä 9 pentua, 67 päivänä.

Pikku-Ellu ja mustia sisaruksia eli Ketunpolun E:t

Still nothing new. It is a long wait for someone who is really waiting for something to happen. Näpsä seemed yesterday absent and scared us that she has gone into labour already. Luckily not, today is her 58th day of pregnancy and from now on the puppies are welcome. Ellu hasn't gone into labour either. Piia said, she's still going to wait a couple of days, because Ellu's mom Sisu gave birth on the 67th day. Hopefully the puppies will come out naturally without the help of a vet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti