lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vihdoinkin tyttö!

Synnytys tuli ja meni!

Mutta kertaillaan ensin tätä viikkoa. Viikko kului Mäntässä, jossa tarkoituksena oli pitää huoli, ettei Näpsä ala synnyttämään ilman valvontaa. Maanantaina ja tiistaina oli ilmassa merkkejä, että pian saattaisi jotain tapahtua, mutta keskiviikko oli jälleen hyvin rauhallinen. Öisin Näpsä petaili ahkerammin, mutta päivät se vietti vain nukkuen. Kyllä oli odottavan aika vähintäänkin pitkä! Näpsä ähisi ja röhisi ja yritinkin kannustaa sitä, että synnytä pois niin olo helpottuu. Mutta mitä vielä.. Viime metreille asti sitä piti tietenkin venyttää. Piia huomasi, että sekä Viira että Atu olivat synnyttäneet 65 raskauspäivänä ensimmäisestä astutuksesta, joten mietimmekin, olisiko Näpsällä myös 65 se maaginen luku.

Näpsä tiistaina 63 vrk
Näpsä keskiviikkona 64 vrk
Ellun vauvat torstaina, ikää marsuilla 5 vuorokautta
Torstaiaamuna Näpsälle ei maistunut aamiainen ollenkaan ja se oli muutenkin levoton. Piia lähti kuudelta töihin ja käski viestitellä kuinka tilanne etenee. Näpsä petasi ja oli levoton, joten kahdeksan aikaan laitoin viestiä, että päivällä saattaa jo jotain tapahtua. Piia tulikin jo kymmeneltä kotiin, mutta Näpsä rauhottui jälleen ja me jäimme odottelemaan tilanteen kehittymistä. Näpsä ja Ellu pääsivät ensin korttelilenkille ja päivällä vielä juoksemaan, jotta saisimme Näpsän poltot alkamaan. Alkuillasta se oksensi, mutta sen jälkeen taas rauhottui ja Piia sanoikin jo, että taitaa mennä perjantain puolelle koko synnytys. Totesimme kyllä yhdessä, että Näpsä oli ollut aktiivisin yöaikaan, joten vielä oli mahdollista, että alkaisi tapahtua. Ja niin todella alkoi! Yhdentoista maissa Näpsä alkoi petailemaan urakalla ja kulkemaan edestakaisin. Kahdeltatoista, minun torkkuessa sohvalla, Piia huikkasi, että taitaa h-hetki lähestyä. Intopiukkana ylös ja keittiöön katsomaan mitä tapahtuu.

Puoli kahdelta syntyikin ensimmäinen poika. Siitä tunnin päästä oli syntynyt jo kaksi poikaa lisää eli poikatrio oli jo kasassa. Vähän alkoi jännittämään, kun tyttöä ei kuulunutkaan.. Onneksi vaiherikkaiden tuntien jälkeen, vähän ennen puolta kuutta aamulla, Näpsä pyöräytti maailmaan tyttöpennun! Voi sitä huojennusta. Tyttö tuli, aivan kuten tilasinkin. Sen jälkeen pystyi jo hiukan hengähtämään. Toivoimme kyllä, että olisi tullut vielä toinenkin tyttö, mutta Näpsä oli päättänyt toisin ja pyöräytti sen sijaan maailmaan vielä kolme poikaa lisää. Näin ollen lopullinen saldo oli seitsemän pentua, kuusi poikaa ja yksi tyttö! Ja nyt niitä pentukuvia:

Onnellinen äiti ja vauvat
Kuusi marsua, poika nro 6 päätti tulla ulos vasta, kun luulimme jo homman olevan ohi!
Ja tässä vihdoin koko katras
Näpsä ja pikkuprinsessa
Neiti ei tykännyt olla kuvattavana
Vauvat maitobaarissa
Pahoittelut huonoista kuvista, puhelimella otettuja ja tietysti osa vielä vastavaloon. No, uusia tulee varmasti. Hauska miten tuommoisessa läjässä ei varsinaisesti paljoa kuvattavaa ole, niin silti puhelin täyttyi heti pentukuvista. Eilisilta menikin nukkuessa univelkoja pois ja huomenna on suunta Lahden KV näyttelyyn. Ensi viikolla suuntaan jälleen vellomaan pikkumarsuja, tuskin maltan odottaa! Ikävä iski jo tietysti eilen illalla. Nyt pitäisi jaksaa vielä odottaa seitsämän viikkoa, että saadaan tyttö kotiin. Niin, odottavan aika on jälleen pitkä..

Näpsä gave birth to six boys and one girl on Thursday night. It was exhausting to stay up all night, but definitely worth it. The labor went well, even though there were some nerve-racking moments. The last boy decided to come out after we had thought that the labor was already over. Mother and all puppies are doing great. The pups are very loud and hungry! Truly funny babies. Luckily, one girl was all I asked for and that was what  we got. So if everything goes as planned, we'll get our girl home after seven weeks, can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti