perjantai 11. huhtikuuta 2014

Lähtölaskenta on alkanut!

9 päivää laskettuun aikaan...

Jee, lähtölaskenta Näpsän synnytykseen on virallisesti alkanut! On kerrassaan mahtavaa, että h-hetken laskuun riittävät kahden käden sormet. Enää ei tarvitse puhua kuukausista, ei viikoista vaan nyt puhutaan päivistä. Voi tätä ilon määrää. Synnytys saattaa toki käynnistyä vasta lähempänä 65 raskausvuorokautta, mutta toivon mukaan Näpsä pyöräyttäisi pennut maailmaan heti 61:n tai 62:n vuorokauden aikana.

Puhuin juuri Piian kanssa, agendalla tietysti tärkeimpänä mammakoirien vointi. Ellu on kuulemma huonovointinen ja sen vuoksi kärttyinen kaikille. Onneksi ruoka kuitenkin maistuu vielä. Näpsä puolestaan iloitsee ja nauttii raskaudestaan täysin rinnoin. Tärkeintä on, että ruokaa saa riittävästi ja tasaisin väliajoin. Lauma oli käynyt ulkoilemassa tänään, mutta Ellun ja Näpsän juoksemiset olivat jääneet vähälle. Ilmeisesti mukavampaa oli vain tassutella hiljakseen sen kummemmin riehumatta. Molemmilla alkaa selvästi olla jo tukala olo isojen vatsojen knssa. Ellulla tietysti enemmän, sillä raskausvuorokausia on jo 58, kun Näpsällä puolestaan on 51, mikäli hedelmöittyminen on tapahtunut ensimmäisestä astumisesta molemmilla. Kuuleman mukaan molemmat äidit tykkäävät kovasti kölliä vatsojensa vieressä kyljeltään.

Näpsä tänään 11.4. ulkoilun jälkeistä lepohetkeä viettämässä
Eilen olin mukana Keski-Suomen Belgianpaimenkoirien näyttelytreeneissä toimittamassa "tuomarin" ja handlerin virkaa. Mukana oli muutama keskaribelgien jäsen, Sisu&Senna sekä kolme Yanan lapsosta harjoittelemassa kehäkäyttäytymistä. Naurua ja kiroilua riitti, kun juuri vuoden täyttäneitä lapsosia yritettiin juoksuttaa ja seisottaa edes joten kuten järjestyksessä "kehässä". Kehitystä kuitenkin havattiin jo eilisen aikana, joten toivottavasti näitäkin lapsukaisia nähdään vielä tänä vuonna virallisissa näyttelykehissä! Lopuksi otimme vielä perhepotretin osasta Ketunpolun H-laisista, joka oli oma taiteilunsa sekin. Täytyy kyllä kehua koirien huutajaa (itseäni tietysti), että melkoisen hyvin osasin pitää elämää, kun kaikki koirat tuijottavat kameraan niin tosissaan.

Kuvassa vas. äiti Yamantaka Polaris, Harmaa hukka, Helmihammas, Hienohelma sekä isä Ketunpolun Anfang
Toivottavasti ensi alkuviikosta saan palata jo Ellun pentukuulumisten muodossa asiaan. Pitäkää peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin ja maailmaan syntyy monta uutta ja tervettä ketunpolkulaista!


The countdown is finally on! Hopefully the puppies will be born in nine or ten days. Näpsä is enjoying her pregnancy a lot, she seems very happy and is in good mood all the time. The only thing that matters to her right now is that she gets enough of food. Though it is obvious that it is getting quite crowded in her stomach. Ellu is having her 58th day of pregnancy and Näpsä 51st. So keep your fingers crossed that Ellu's puppies will arrive already on Monday or Tuesday and we can start to prepare for Näpsä's due day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti