maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pentulaatikossa kuhisee


Laskettuaika ON!


Terveisiä täältä pennuntuoksuisesta Mäntästä! Lauantaina Ellu otti ja teki naisen työn pyöräyttäessään kahdeksan pentupalleroa tähän maailmaan. Synnytys oli suhteellisen pitkä, mutta onneksi kaikki pennut tulivat ulos ilman eläinlääkärin apuja. Piia totesikin, että Ellun synnytys oli hyvin samanlainen kuin äitinsä Sisun synnytys oli. Lopullinen saldo oli viisi urosta ja kolme narttua, kaikki hyvän kokoisia, erittäin eloisia ja aktiivisia. Ellu on kaikin puolin todella hyvä äiti ja hoitaa pentuja ihanasti!

Läjä pieniä J-kettuja
Näpsä puolestaan ähisee ja röhisee tuossa vieressä mahansa kanssa. Synnytys ei voi olla enää kovin kaukana, sen verran paljon on merkkejä ilmassa. Rouvalle ei ole tänä aamuna maistunut edes ruoka, se on hyvin huonovointinen ja nyt aamun tunteina ollut hiukan levoton myös. Jännän äärellä siis ollaan! Piia on töissä ja minä täällä vahdin, ettei kukaan tule ulos ilman valvontaa, huh. Lupasin toimia synnytysvalmentajana, joten kai tässä täytyy pian alkaa hengitysharjoituksia tekemään Näpsän kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen todistamaan koiran synnytystä, joten luonnollisesti olen täysin vainoharhaisena täällä ja tulkitsen joka ikisen hengähdyksenkin synnyttämiseksi. Piia onneksi totesi, että eivät ne ainakaan ennen ruokatuntia ulos tule. Ihan hyvä vain niin, mutta katsotaan josko täällä olisi jo illalla uusia pikkukettuja!

Näpsä eilen, raskausvuorokausia 61
Näpsä tänään, raskausvuorokausia 62
Rouva alkaa olla melkoisen tympääntynyt olotilaansa
Pitäkää peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin ja pian Näpsänkin pennut ovat täällä!


Ellu gave birth to 8 puppies on Saturday. There's 5 males and 3 females, all very lively and active. Ellu is a wonderful mom and takes care very gently of the puppies. Näpsä hasn't eaten anything today and there are also other signs that she will go into labor soon. Keep your fingers crossed that everything will go fine and smoothly and that we'll have puppies within two days!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti